Connect with us

Hi, what are you looking for?

Activities

“Artists and Refugees” Exhibition Opens at the National Library of Kosovo

On May 16, 2024, the National Library of Kosovo, “Pjeter Bogdani,” unveiled the exhibition “Artists and Refugees,” a collaborative project that brings together seven artists from Kosovo, North Macedonia, and Ukraine, who traveled to Romania in March to hear the stories of Ukrainian refugees.

“Artists and Refugees” is an emotional journey across borders, transforming the profound stories of Ukrainian refugees into evocative works of art. The exhibition features a variety of artistic expressions, including finely detailed sculptural forms, diverse painting techniques, and a monodrama titled, “Who Loves My Land.”

The project is a joint effort by Sbunker (Kosovo), the Center for Contemporary Art (North Macedonia), and the Women's Integration Network (Romania), with support from the TechSoup Digital Activism Program.

The exhibition will be open to visitors until May 22, 2024.

You May Also Like

Debunking Articles

Pretendimi i ngritur nga Vudi Xhymshiti se Zëvendës Ndihmës Sekretari, Gabriel Escobari, ka nënvlerësuar qeverinë e Kosovës, duke e lidhur këtë me pretendimet se...

Analysis

Katër ditë para Vitit të Ri, më 27 dhjetor 2023, Qeveria e Kosovës miratoi në heshtje Projektligjin për Komisionin e Pavarur për Media, i...

Disinfo

Gjatë dy viteve të fundit, Kosova ishte cak i sulmeve kibernetike dhe kërcënimeve me bomba, që kishin për qëllim destabilizimin e vendit dhe krijimin...

Analysis

Viti i parë i Qeverisë Kurti shënoi një start të vështirë në politikën e jashtme, shoqëruar me shumë gabime diplomatike dhe dështime të protokollit....

Copyright © 2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara © Sbunker. Materialet e botuara në këtë faqe nuk mund të riprodhohen, shpërndahen, transmetohen, ruhen apo përdoren në mënyra tjera, pa leje paraprake nga Sbunker. Design & Hosting by: PROGON LLC.