Connect with us

Hi, what are you looking for?

Aktivitete

Në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës hapet ekspozita “Artistë dhe Refugjatë”

Më 16 maj, 2024, në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës, “Pjetër Bogdani” u hap ekspozita, “Artistë dhe Refugjatë”, në kuadër të projektit që bashkoi shtatë artistë nga Kosova, Maqedonia e Veriut dhe Ukraina, të cilët në mars udhëtuan në Rumani për t’i dëgjuar historitë e refugjatëve ukrainas.

“Artistë dhe refugjatë” është një udhëtim emocional përtej kufijve, duke transformuar historitë e thella të refugjatëve ukrainas në vepra arti. Veprat e ekspozuara përfshijnë nga format e qarta skulpturore e pikturat në teknika dhe qasje të ndryshme, e deri tek monodrama me pyetjen “Kush e do tokën time”.

Projekti është një përpjekje e përbashkët nga Sbunker (Kosovë), Qendra për Art Bashkëkohor (Maqedonia e Veriut) dhe Rrjeti i Integrimit të Grave (Rumani), me mbështetjen e Programit të Aktivizmit Dixhital TechSoup.

Ekspozita do të jetë e hapur për vizitorë deri më 22 maj, 2024.

Lexoni Gjithashtu

Debunking Articles

Pretendimi i ngritur nga Vudi Xhymshiti se Zëvendës Ndihmës Sekretari, Gabriel Escobari, ka nënvlerësuar qeverinë e Kosovës, duke e lidhur këtë me pretendimet se...

Analizë

Katër ditë para Vitit të Ri, më 27 dhjetor 2023, Qeveria e Kosovës miratoi në heshtje Projektligjin për Komisionin e Pavarur për Media, i...

Disinfo

Gjatë dy viteve të fundit, Kosova ishte cak i sulmeve kibernetike dhe kërcënimeve me bomba, që kishin për qëllim destabilizimin e vendit dhe krijimin...

Analizë

Viti i parë i Qeverisë Kurti shënoi një start të vështirë në politikën e jashtme, shoqëruar me shumë gabime diplomatike dhe dështime të protokollit....

Copyright © 2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara © Sbunker. Materialet e botuara në këtë faqe nuk mund të riprodhohen, shpërndahen, transmetohen, ruhen apo përdoren në mënyra tjera, pa leje paraprake nga Sbunker. Design & Hosting by: PROGON LLC.