Connect with us

Hi, what are you looking for?

Publikime

Civic challengers: citizens up against illiberalism in the Western Balkans

Considering that political parties in the Western Balkans oppose their countries’ extractive system only until they become their part, it is down to the civil sector to challenge the illiberal governance and demand that the incumbents deliver on campaign promises. Although many organizations implicitly promote democratic values and social justice through their work, it is the ones that directly undermine the legitimacy of the illiberal governance that truly challenge the system and push for change. These “civic challengers” counter the illiberal governance through actions that disclose and protest the abuse of power and loudly advocate for policy change.

Find PDF here: Civic Challengers

Lexoni Gjithashtu

Analizë

Katër ditë para Vitit të Ri, më 27 dhjetor 2023, Qeveria e Kosovës miratoi në heshtje Projektligjin për Komisionin e Pavarur për Media, i...

Analizë

Viti i parë i Qeverisë Kurti shënoi një start të vështirë në politikën e jashtme, shoqëruar me shumë gabime diplomatike dhe dështime të protokollit....

Disinfo

Gjatë dy viteve të fundit, Kosova ishte cak i sulmeve kibernetike dhe kërcënimeve me bomba, që kishin për qëllim destabilizimin e vendit dhe krijimin...

Analizë

Në epokën me hovin më të madh teknologjik, shtetet u kushtojnë rëndësi të veçantë prezencës së tyre digjitale në rrjetet sociale, si dhe kualitetit...

Copyright © 2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara © Sbunker. Materialet e botuara në këtë faqe nuk mund të riprodhohen, shpërndahen, transmetohen, ruhen apo përdoren në mënyra tjera, pa leje paraprake nga Sbunker. Design & Hosting by: PROGON LLC.