Connect with us

Hi, what are you looking for?

Podcasts

Episodi 13: “Politika e jashtme çeke dhe polake në raport me Ballkanin Perëndimor” – Mysafir: Arbër Vllahiu

Për të diskutuar në lidhje me këtë rajon të rëndësishem të Evropës, kësaj radhe kemi të ftuar ish ambasadorin e Kosovës në Republikën Çeke, Arbër Vllahiun. Arbëri ka shërbyer në nivele të ndryshme në institucionet shtetërore, përfshirë atë të këshilltarit dhe shefit të stafit të Presidentës Jahjaga, pastaj këshilltar në Qeverinë Haradinaj. Para angazhimit në politikë, Arbëri, me vite të tëra ka qenë gazetar dhe bashkëpunëtor në media vendore e ndërkombëtare. Në këtë episodë, Arbëri jep një vështrim mbi atë se si e koncepton Evropa Qëndrore politikën e saj të jashtme, specifikisht relacionet e saj me BE, pastaj raportet e komplikuara me Rusinë, qëndrimet dhe marrëdëniet me Ballkanin Perëndimor, e sigurisht edhe pozicionet e tyre ndaj Kosovës.

***

Image

 

Ky artikull mbështetet nga “Sbunker” përmes projektit të financuar nga Ambasada Amerikane. Mendimet e shprehura këtu janë të autorit dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit.

Lexoni Gjithashtu

Debunking Articles

Pretendimi i ngritur nga Vudi Xhymshiti se Zëvendës Ndihmës Sekretari, Gabriel Escobari, ka nënvlerësuar qeverinë e Kosovës, duke e lidhur këtë me pretendimet se...

Analizë

Katër ditë para Vitit të Ri, më 27 dhjetor 2023, Qeveria e Kosovës miratoi në heshtje Projektligjin për Komisionin e Pavarur për Media, i...

Disinfo

Gjatë dy viteve të fundit, Kosova ishte cak i sulmeve kibernetike dhe kërcënimeve me bomba, që kishin për qëllim destabilizimin e vendit dhe krijimin...

Analizë

Viti i parë i Qeverisë Kurti shënoi një start të vështirë në politikën e jashtme, shoqëruar me shumë gabime diplomatike dhe dështime të protokollit....

Copyright © 2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara © Sbunker. Materialet e botuara në këtë faqe nuk mund të riprodhohen, shpërndahen, transmetohen, ruhen apo përdoren në mënyra tjera, pa leje paraprake nga Sbunker. Design & Hosting by: PROGON LLC.