Connect with us

Hi, what are you looking for?

Opinion

A do të preferonit të ishit të varfër në një vend të pasur, apo të pasur në një vend të varfër? Kjo pyetje është...

Kosovo Dispatch

In the fourth episode of Kosovo Dispatch, we speak with Viola von Cramon, a member of the EU Parliament and the Standing Rapporteur for...

Analizë

A mund ta shfrytëzojnë vendet e Ballkanit Perëndimor momentumin aktual për zgjerimin e BE-së që të ecin përpara, apo do të mbesin të ngujuar?...

Opinion

Përgjatë tre vjetëve të fundit, diplomacia kosovare ka përjetuar skandale të njëpasnjëshme nën drejtimin e Donika Gërvalla-Schwarz. Qysh nga fillimi i mandatit të saj,...

TË FUNDIT

Debunking Articles

Zëvendës/ndihmës Sekretari amerikan Gabriel Escobar ka thënë se dezinformata për kinse shkarkimin e tij nga Departamenti Amerikan i Shtetit u publikua nga një i...

Njoftime

Organizata: SBUNKER Pozita: Asistent/e i/e projektit Data e fundit për aplikim: 31 Maj 2024 Orari i punës: 40 orë në javë Lokacioni: Prishtinë, Kosovë...

Aktivitete

Më 16 maj, 2024, në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës, “Pjetër Bogdani” u hap ekspozita, “Artistë dhe Refugjatë”, në kuadër të projektit që bashkoi shtatë...

Getty Images/iStockphoto Getty Images/iStockphoto

Disinfo

Institucionet e Kosovës janë përballur me një sulm kibernetik pas njoftimit që dhanë zyrtarë qeveritarë se do t’i ofrohet mbështetje ushtarake Ukrainës, e cila...

ANALIZË

Analizë

Aspiratat e popujve të ndryshëm të botës për liri e pavarësi shpesh janë të bllokuara nga aspektet e realpolitikës dhe rrethanave gjeopolitike. Sot, në...

Analizë

Politikat e kujtimit dhe të përkujtimit në Kosovë janë formësuar nga lufta e viteve 1998-1999, e cila i ka organizuar ato përreth idesë së...

Analizë

Më 16 prill 2024, Asambleja e Përgjithshme e Këshillit të Europës votoi pro me rreth 77% të votave, duke aprovuar kështu rekomandimin për anëtarësimin...

Analizë

“Për bes shqiptarve jav ka u bajn grat jetën ferr. Demokraci e tëpërt”, – Avni Begu Kokëposhtë – Të sitësh jetën përmes vdekjes Nën syzet...

Podcasts

Çelnaja

Në episodin e 30 të Çelnajës, së bashku me profesorin e antropologjisë Nebi Bardhoshin, trajtojmë disa koncepte me rëndësi që janë pjesë e korpusit...

Copyright © 2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara © Sbunker. Materialet e botuara në këtë faqe nuk mund të riprodhohen, shpërndahen, transmetohen, ruhen apo përdoren në mënyra tjera, pa leje paraprake nga Sbunker. Design & Hosting by: PROGON LLC.