Connect with us

Hi, what are you looking for?

Publikime

How to break the illiberal equilibrium in the Western Balkans? New generation, new democratization perspective

This policy brief aims to contribute towards a new democratization narrative in the region, in addition to the existing, but the fading idea of exogenous Democratisation via Europeanisation. While incumbent political parties rule based on contradiction, simultaneously breaking the European values they continuously preach, citizens in the region lack effective counterweight mechanisms to de-monopolize parties’ domination over state institutions and society. The new democratization narrative should primarily focus on endogenous democratization which will counterweight the existing illiberal power structures that currently dominate social and political life.

Find PDF here: Borjan-Gjuzelov-How-to-break-the-illiberal-equilibrum_001-3-1-1635689988

Lexoni Gjithashtu

Analizë

Katër ditë para Vitit të Ri, më 27 dhjetor 2023, Qeveria e Kosovës miratoi në heshtje Projektligjin për Komisionin e Pavarur për Media, i...

Analizë

Viti i parë i Qeverisë Kurti shënoi një start të vështirë në politikën e jashtme, shoqëruar me shumë gabime diplomatike dhe dështime të protokollit....

Disinfo

Gjatë dy viteve të fundit, Kosova ishte cak i sulmeve kibernetike dhe kërcënimeve me bomba, që kishin për qëllim destabilizimin e vendit dhe krijimin...

Analizë

Në epokën me hovin më të madh teknologjik, shtetet u kushtojnë rëndësi të veçantë prezencës së tyre digjitale në rrjetet sociale, si dhe kualitetit...

Copyright © 2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara © Sbunker. Materialet e botuara në këtë faqe nuk mund të riprodhohen, shpërndahen, transmetohen, ruhen apo përdoren në mënyra tjera, pa leje paraprake nga Sbunker. Design & Hosting by: PROGON LLC.