Connect with us

Hi, what are you looking for?

Publikime

How to Shatter the Stereotypes in Western Balkan News Coverage: Analyzing the difficulties of reporting from high versus low context cultures

The Western Balkan region continues to receive a disproportionately higher amount of news coverage in international media outlets, in comparison to the bigger and more populous Balkan countries such as Bulgaria and Romania. The violent disintegration of Yugoslavia in the 1990s attracted significant media attention, especially from the European and the U.S. public. Globally, there is a basic familiarity or exposure to terms such as ethnic cleansing, war crimes, ethnic tensions, ultra-nationalism, and so forth, from the wars in Yugoslavia.

Find PDF here: How-to-Shatter-the-Stereotypes-in-Western-Balkan-News-Coverage_compressed1677579183

Lexoni Gjithashtu

Debunking Articles

Pretendimi i ngritur nga Vudi Xhymshiti se Zëvendës Ndihmës Sekretari, Gabriel Escobari, ka nënvlerësuar qeverinë e Kosovës, duke e lidhur këtë me pretendimet se...

Analizë

Katër ditë para Vitit të Ri, më 27 dhjetor 2023, Qeveria e Kosovës miratoi në heshtje Projektligjin për Komisionin e Pavarur për Media, i...

Disinfo

Gjatë dy viteve të fundit, Kosova ishte cak i sulmeve kibernetike dhe kërcënimeve me bomba, që kishin për qëllim destabilizimin e vendit dhe krijimin...

Analizë

Viti i parë i Qeverisë Kurti shënoi një start të vështirë në politikën e jashtme, shoqëruar me shumë gabime diplomatike dhe dështime të protokollit....

Copyright © 2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara © Sbunker. Materialet e botuara në këtë faqe nuk mund të riprodhohen, shpërndahen, transmetohen, ruhen apo përdoren në mënyra tjera, pa leje paraprake nga Sbunker. Design & Hosting by: PROGON LLC.