Connect with us

Hi, what are you looking for?

Publikime

Kosovo’s membership process in NATO

Abstract: Kosovo’s strategic goal for NATO integration continues to be unwavering. This goal is not only reflected in the strategic documents and the official narrative of Kosovo, but also the national support for membership is unprecedented for the region – over 90% of respondents are consistently in favor of membership. Nevertheless, there is a factual discrepancy between Kosovo’s aspirations for membership and the fact that NATO continues to view our country through the strict prism of United Nations Security Council (UNSC) Resolution 1244.

Find PDF here: Policy-brief-3-Procesi-i-anetaresimit-ne-NATO16082921981635328162

Lexoni Gjithashtu

Analizë

Viti i parë i Qeverisë Kurti shënoi një start të vështirë në politikën e jashtme, shoqëruar me shumë gabime diplomatike dhe dështime të protokollit....

Analizë

Katër ditë para Vitit të Ri, më 27 dhjetor 2023, Qeveria e Kosovës miratoi në heshtje Projektligjin për Komisionin e Pavarur për Media, i...

Disinfo

Gjatë dy viteve të fundit, Kosova ishte cak i sulmeve kibernetike dhe kërcënimeve me bomba, që kishin për qëllim destabilizimin e vendit dhe krijimin...

Analizë

Në epokën me hovin më të madh teknologjik, shtetet u kushtojnë rëndësi të veçantë prezencës së tyre digjitale në rrjetet sociale, si dhe kualitetit...

Copyright © 2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara © Sbunker. Materialet e botuara në këtë faqe nuk mund të riprodhohen, shpërndahen, transmetohen, ruhen apo përdoren në mënyra tjera, pa leje paraprake nga Sbunker. Design & Hosting by: PROGON LLC.