Connect with us

Hi, what are you looking for?

Publikime

Opportunity Costs of the Kosovo-Serbia stalemate

There is a wide-ranging consensus in Kosovo that dialogue between Kosovo and Serbia is unnecessary. Kosovo has declared its independence in 2008, following a UN mandated peace process and has made all the necessary concessions regarding the protection of minority rights, especially the Serb community. Furthermore, the ICJ opinion has confirmed that the declaration of independence has not broken any international law. Ergo, the dialogue process which has lasted for the last 10 years is a process that has been imposed on Kosovo. However, perceptions and beliefs are often at odds with reality.

Find PDF here: Opportunity-Cost-of-the-Dialogue-Between-Kosovo-and-Serbia1666958448

Author

Lexoni Gjithashtu

Debunking Articles

Pretendimi i ngritur nga Vudi Xhymshiti se Zëvendës Ndihmës Sekretari, Gabriel Escobari, ka nënvlerësuar qeverinë e Kosovës, duke e lidhur këtë me pretendimet se...

Analizë

Katër ditë para Vitit të Ri, më 27 dhjetor 2023, Qeveria e Kosovës miratoi në heshtje Projektligjin për Komisionin e Pavarur për Media, i...

Disinfo

Gjatë dy viteve të fundit, Kosova ishte cak i sulmeve kibernetike dhe kërcënimeve me bomba, që kishin për qëllim destabilizimin e vendit dhe krijimin...

Analizë

Viti i parë i Qeverisë Kurti shënoi një start të vështirë në politikën e jashtme, shoqëruar me shumë gabime diplomatike dhe dështime të protokollit....

Copyright © 2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara © Sbunker. Materialet e botuara në këtë faqe nuk mund të riprodhohen, shpërndahen, transmetohen, ruhen apo përdoren në mënyra tjera, pa leje paraprake nga Sbunker. Design & Hosting by: PROGON LLC.