Connect with us

Hi, what are you looking for?

Publikimet

How to Shatter the Stereotypes in Western Balkan News Coverage: Analyzing the difficulties of reporting from high versus low context cultures

The Western Balkan region continues to receive a disproportionately higher amount of news coverage in international media outlets, in comparison to the bigger and more populous Balkan countries such as Bulgaria and Romania. The violent disintegration of Yugoslavia in the 1990s attracted significant media attention, especially from the European and the U.S. public. Globally, there is a basic familiarity or exposure to terms such as ethnic cleansing, war crimes, ethnic tensions, ultra-nationalism, and so forth, from the wars in Yugoslavia.

Find PDF here: How-to-Shatter-the-Stereotypes-in-Western-Balkan-News-Coverage_compressed1677579183

Author

Lexoni Gjithashtu

Disinfo

Gjatë dy viteve të fundit, Kosova ishte cak i sulmeve kibernetike dhe kërcënimeve me bomba, që kishin për qëllim destabilizimin e vendit dhe krijimin...

Analizë

Viti i parë i Qeverisë Kurti shënoi një start të vështirë në politikën e jashtme, shoqëruar me shumë gabime diplomatike dhe dështime të protokollit....

Kosovo Dispatch

In the second episode of Kosovo Dispatch, we talk to Agon Maliqi, an independent analyst and the co-founder of Sbunker, about the legal and...

Kritikë

Foto: Ninullë nga Adrian Asllani (2023) Mbi Ninullën e Adrian Asllanit Jetojmë në një botë në dukje të thjeshtë, me një rrjedhë logjike të...

Copyright © 2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara © Sbunker. Materialet e botuara në këtë faqe nuk mund të riprodhohen, shpërndahen, transmetohen, ruhen apo përdoren në mënyra tjera, pa leje paraprake nga Sbunker. Design & Hosting by: PROGON LLC.