Connect with us

Hi, what are you looking for?

Publikimet

Non-Majority Parties & their Influence in the Western Balkans: Troublemakers or King Makers?

General state weakness, lack of democratic tradition, and perseverance of ethnic nationalism in the Western Balkans have a disproportionate impact on non-majority or minority communities in the Western Balkans. The countries of the region struggle to build harmonious civic identities in which non-majority communities feel at ease with the state and are welcomed as part of it or, in worst-case scenarios, are excluded from services. The primary responsibility for the state of minority rights rests on political elites and majority communities, as well as meddling from “mother states”. However, increasingly, the instrumentalization of non-majority community grievances is also part of the toolkit of malign authoritarian actors. On the other hand, non-majority communities have also been a factor of resilience in some cases. This policy brief will attempt to map the role that non-majority communities play in enabling or countering authoritarian currents in the Western Balkans.

Find PDF here: Non-Majorty-Parties-and-their-Influence-in-the-Western-Balkans1651051726

Lexoni Gjithashtu

Disinfo

Gjatë dy viteve të fundit, Kosova ishte cak i sulmeve kibernetike dhe kërcënimeve me bomba, që kishin për qëllim destabilizimin e vendit dhe krijimin...

Analizë

Viti i parë i Qeverisë Kurti shënoi një start të vështirë në politikën e jashtme, shoqëruar me shumë gabime diplomatike dhe dështime të protokollit....

Kosovo Dispatch

In the second episode of Kosovo Dispatch, we talk to Agon Maliqi, an independent analyst and the co-founder of Sbunker, about the legal and...

Kritikë

Foto: Ninullë nga Adrian Asllani (2023) Mbi Ninullën e Adrian Asllanit Jetojmë në një botë në dukje të thjeshtë, me një rrjedhë logjike të...

Copyright © 2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara © Sbunker. Materialet e botuara në këtë faqe nuk mund të riprodhohen, shpërndahen, transmetohen, ruhen apo përdoren në mënyra tjera, pa leje paraprake nga Sbunker. Design & Hosting by: PROGON LLC.