Connect with us

Hi, what are you looking for?

Publikimet

Opportunity Costs of the Kosovo-Serbia stalemate

There is a wide-ranging consensus in Kosovo that dialogue between Kosovo and Serbia is unnecessary. Kosovo has declared its independence in 2008, following a UN mandated peace process and has made all the necessary concessions regarding the protection of minority rights, especially the Serb community. Furthermore, the ICJ opinion has confirmed that the declaration of independence has not broken any international law. Ergo, the dialogue process which has lasted for the last 10 years is a process that has been imposed on Kosovo. However, perceptions and beliefs are often at odds with reality.

Find PDF here: Opportunity-Cost-of-the-Dialogue-Between-Kosovo-and-Serbia1666958448

Author

Lexoni Gjithashtu

Analizë

Viti i parë i Qeverisë Kurti shënoi një start të vështirë në politikën e jashtme, shoqëruar me shumë gabime diplomatike dhe dështime të protokollit....

Disinfo

Gjatë dy viteve të fundit, Kosova ishte cak i sulmeve kibernetike dhe kërcënimeve me bomba, që kishin për qëllim destabilizimin e vendit dhe krijimin...

Kosovo Dispatch

In the second episode of Kosovo Dispatch, we talk to Agon Maliqi, an independent analyst and the co-founder of Sbunker, about the legal and...

Kritikë

Foto: Ninullë nga Adrian Asllani (2023) Mbi Ninullën e Adrian Asllanit Jetojmë në një botë në dukje të thjeshtë, me një rrjedhë logjike të...

Copyright © 2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara © Sbunker. Materialet e botuara në këtë faqe nuk mund të riprodhohen, shpërndahen, transmetohen, ruhen apo përdoren në mënyra tjera, pa leje paraprake nga Sbunker. Design & Hosting by: PROGON LLC.