Connect with us

Hi, what are you looking for?

Debunking Articles

Deputeti Abrashi shpërndau dokument të paverifikuar me supozimin se Serbia po “mobilizohet”

Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje (LVV) Artan Abrashi e ka shpërndarë një dokument të paverifikuar në llogarinë e tij në Facebook, me pretendimin se serbët janë duke u mobilizuar. Sipas tij, në dokumentin e lëshuar nga Ministria e Brendshme e Serbisë, jepet një paralajmërim për ushtrinë dhe policinë serbe, për kinse ngjarje të panjohura që pritet të ndodhin më 24 shtator. Këto ngjarje, Abrashi i ka ndërlidhur edhe me Kosovën.

“Pas mobilizimit në Rusi, bëhet edhe mobilizimi në Serbi”, ka shkruar ai në Facebook, ku përshkrimit ia ka bashkangjitur dokumentin në gjuhën serbe, që mban vulën e Ministrisë së Punëve të Brendshme dhe të ashtuquajturës Sindikatë e Punëtorëve të Policisë.

Në këtë dokument të shpërndarë nga Sindikata e Punëtorëve të Policisë thuhet se: “me rastin e ngjarjeve globale, që pritet të ndodhin më datë 24 shtator 2022, të mos krijohet frikë dhe panik sepse gjithçka do të përfundojë mirë. Të gjithë duhet të kalojnë nëpër këtë periudhë, sidomos ata të cilët nuk e kanë kuptuar të vërteten dhe atë që kanë besuar (masmedias dhe politikanëve). Dhe nuk bëhet fjalë vetëm për Serbinë, por për të gjitha shtetet. Lutje të veçantë të gjithë pjesëtarëve të ushtrisë që të jenë në kazermat e tyre dhe pjesëtarëve të policisë të jenë afër objekteve të rëndësishme”.

Image

E ashtuquajtura Sindikata e Punëtorëve të Policisë ka mbi 26 mijë ndjekës në llogarinë e tyre në Facebook. Por përveç publikimit të këtij dokumenti nuk janë dhënë informata të tjera plotësuese për ngjarjet e supozuara se do të ndodhin. Rreth tyre nuk ka pasur as ndonjë deklarim publik zyrtar nga qeveria e Serbisë.

Megjithëkëtë lajmin në Kosovë e kanë publikuar GazetaExpressGazeta InfokusPrishtinapress.netFrontOnlineMedia, InsajderiKosova-sot,infoBotaSot.info.

Disa prej tyre e kanë kualfikuar të habitshëm veprimin e deputetit Abrashi që shpërndau një lajm të paverifikuar, duke e ndërlidhur edhe me zhvillimet në raportet mes Kosovës dhe Serbisë.

* Ky artikull publikohet në kuadër të Iniciativës Rajonale të Ballkanit Perëndimor kundër dezinformimit. “Qendra kundër dezinformatave në Ballkanin Perëndimor: ekspozimi i ndikimeve keqdashëse përmes gazetarisë mbikëqyrëse.”

Lexoni Gjithashtu

Analizë

Katër ditë para Vitit të Ri, më 27 dhjetor 2023, Qeveria e Kosovës miratoi në heshtje Projektligjin për Komisionin e Pavarur për Media, i...

Analizë

Viti i parë i Qeverisë Kurti shënoi një start të vështirë në politikën e jashtme, shoqëruar me shumë gabime diplomatike dhe dështime të protokollit....

Disinfo

Gjatë dy viteve të fundit, Kosova ishte cak i sulmeve kibernetike dhe kërcënimeve me bomba, që kishin për qëllim destabilizimin e vendit dhe krijimin...

Analizë

Në epokën me hovin më të madh teknologjik, shtetet u kushtojnë rëndësi të veçantë prezencës së tyre digjitale në rrjetet sociale, si dhe kualitetit...

Copyright © 2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara © Sbunker. Materialet e botuara në këtë faqe nuk mund të riprodhohen, shpërndahen, transmetohen, ruhen apo përdoren në mënyra tjera, pa leje paraprake nga Sbunker. Design & Hosting by: PROGON LLC.