Connect with us

Hi, what are you looking for?

Disinfo

Disinformation Trends and Narratives in the Western Balkan Region

Media Monitoring Report for the period October- December 2023

During the last quarter of 2023, various external actors continued to target the societies of Western Balkans with disinformation and related manipulation tactics, through a range of influence operations by various authoritarian forces, to hybrid warfare by Russia. This monitoring report presents an overview of key disinformation trends affecting Albania, Bosnia and Herzegovina, Kosovo, Montenegro, North Macedonia, and Serbia employed by foreign antidemocracy actors, as well as their domestic proxies or allies aiming to either destabilize the region or increase their influence within it.
 
Report-october-december-2023-2.pdf-2

 
 
Download the pdf file: here.

Lexoni Gjithashtu

Analizë

Katër ditë para Vitit të Ri, më 27 dhjetor 2023, Qeveria e Kosovës miratoi në heshtje Projektligjin për Komisionin e Pavarur për Media, i...

Analizë

Viti i parë i Qeverisë Kurti shënoi një start të vështirë në politikën e jashtme, shoqëruar me shumë gabime diplomatike dhe dështime të protokollit....

Disinfo

Gjatë dy viteve të fundit, Kosova ishte cak i sulmeve kibernetike dhe kërcënimeve me bomba, që kishin për qëllim destabilizimin e vendit dhe krijimin...

Analizë

Në epokën me hovin më të madh teknologjik, shtetet u kushtojnë rëndësi të veçantë prezencës së tyre digjitale në rrjetet sociale, si dhe kualitetit...

Copyright © 2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara © Sbunker. Materialet e botuara në këtë faqe nuk mund të riprodhohen, shpërndahen, transmetohen, ruhen apo përdoren në mënyra tjera, pa leje paraprake nga Sbunker. Design & Hosting by: PROGON LLC.