Connect with us

Hi, what are you looking for?

Analizë

“Për bes shqiptarve jav ka u bajn grat jetën ferr. Demokraci e tëpërt”, – Avni Begu Kokëposhtë – Të sitësh jetën përmes vdekjes Nën syzet...

Opinion

Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë kontribuuesi kryesor i NATO-s. Në vitin 2023, ato zotuan rreth 860 miliardë dollarë, ose rreth 68% të totalit...

Analizë

Më 26 mars, dhjetra gazetarë, aktivistë të shoqërisë civile dhe qytetarë të angazhuar në Tiranë, protestuan përpara kryeministrisë kundër dhunës dhe intimidimit ndaj punonjësve...

Analizë

Gati dy vite më vonë nga koha e aplikimit për anëtarësim në Këshillin e Europës (KiE), shpresat dhe mundësitë për anëtarësimin e Kosovës në...

TË FUNDIT

Opinion

Opinioni publik në Kosovë nuk ka nevojë të vetëdijesohet edhe aq shumë për rrezikun që i vjen shtetësisë dhe sigurisë së Kosovës nga Serbia....

Kritikë

Kinematografë nga Kosova viteve të fundit kanë shprehur nivel të larta artistike dhe kanë filluar të eksperimentojnë më guximshëm nëpër zhanre tjera krijuese. “Luaneshat...

Aktivitete

Sbunker mori pjesë në “Programin e Vizitave Kosovë-Serbi”, organizuar nga Heartefact Fund në Beograd dhe mbështetur nga National Endowment for Democracy. Gjatë vizitës, diskutuam...

Analizë

Në epokën me hovin më të madh teknologjik, shtetet u kushtojnë rëndësi të veçantë prezencës së tyre digjitale në rrjetet sociale, si dhe kualitetit...

ANALIZË

Analizë

Katër ditë para Vitit të Ri, më 27 dhjetor 2023, Qeveria e Kosovës miratoi në heshtje Projektligjin për Komisionin e Pavarur për Media, i...

Analizë

Komuniteti serb është grupi i dytë më i madh etnik që jeton në Kosovë dhe komuniteti më i madh joshumicë me mekanizma të veçantë...

Analizë

Pushtimi i Ukrainës nga Rusia ka rikthyer debate në qarqe akademike dhe të politikave mbi konceptin e realpolitikës dhe gjeopolitikës, i cili debat disa...

Analizë

Kush janë kundërshtarët e Projekt-kodit Civil dhe Projekt-ligjit për Shëndetin Riprodhues dhe Fertilizim të Asistuar të cilët frikësohen se do ta humbin pushtetin mbi...

Podcasts

Çelnaja

Në episodin e 30 të Çelnajës, së bashku me profesorin e antropologjisë Nebi Bardhoshin, trajtojmë disa koncepte me rëndësi që janë pjesë e korpusit...

Analizë

Nuk është rastësi që shkrimi i kaluar, Kriza e së Vërtetës, ndëlidhet me dy figurat filozofike, Platonin dhe Nietzsche-n, ku i pari përmes filozofisë së tij...

Analizë

Që nga Platoni e deri te Nietzsche, filozofia ishte në kërkim të së Vërtetës. Ishin prodhuar aq shumë forma të të filozofuarit mbi/rreth së...

Analizë

Sfidat kryesore të Ballkanit Perëndimor sot nuk janë thjesht problemet e brendshme politike të shteteve, apo mosmarrëveshjet bilaterale mes tyre. Këto probleme kronike kanë...

Copyright © 2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara © Sbunker. Materialet e botuara në këtë faqe nuk mund të riprodhohen, shpërndahen, transmetohen, ruhen apo përdoren në mënyra tjera, pa leje paraprake nga Sbunker. Design & Hosting by: PROGON LLC.