Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Kosovo Key: Analysis and Perspectives

E1: Dhjetë vjet pengesë: Asociacioni në mes të përmbajtësores dhe simbolike

Edhe pas dhjetë vjetësh nga arritja e marrëveshjes së parë në dialog, shumica e të cilave kishte të bënte me Asociacionin e Komunave Serbe, në opinionin e gjerë ka ende shumë paqartësi lidhur me këtë organ të ardhshëm. Çfarë duhet të përfaqësojë Asociacioni? A do të ishte një Republika Srpska e re? A e dëshiron komuniteti serb në Kosovë një Asocacion? Çfarë duhet t’i garantojë Asociacioni komunitetit serb? Këto dhe shumë pyetje të tjera u diskutuan me Jovana Radosavljevic nga Iniciative e Re Sociale në episodin e parë të serisë së re të podkastit të Alternativna “Çelësi i Kosovës: Analiza dhe Perspektiva.

“Ne nuk jemi as afër të kuptojmë se çfarë duhet të përfaqësojë Asociacioni. Të dyja palët, në radhë të parë sepse nuk duan të formojnë Asociacionin, e shtrojnë diskutimin në atë mënyrë që të diskutohet shumë pak për esencën, por gjithçka u fokusua në elemente shumë sipërfaqësore dhe simbolike të këtij organi” – tha ndër të tjera Radosavljević.

Lexoni Gjithashtu

Disinfo

Gjatë dy viteve të fundit, Kosova ishte cak i sulmeve kibernetike dhe kërcënimeve me bomba, që kishin për qëllim destabilizimin e vendit dhe krijimin...

Analizë

Viti i parë i Qeverisë Kurti shënoi një start të vështirë në politikën e jashtme, shoqëruar me shumë gabime diplomatike dhe dështime të protokollit....

Kosovo Dispatch

In the second episode of Kosovo Dispatch, we talk to Agon Maliqi, an independent analyst and the co-founder of Sbunker, about the legal and...

Kritikë

Foto: Ninullë nga Adrian Asllani (2023) Mbi Ninullën e Adrian Asllanit Jetojmë në një botë në dukje të thjeshtë, me një rrjedhë logjike të...

Copyright © 2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara © Sbunker. Materialet e botuara në këtë faqe nuk mund të riprodhohen, shpërndahen, transmetohen, ruhen apo përdoren në mënyra tjera, pa leje paraprake nga Sbunker. Design & Hosting by: PROGON LLC.