Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Kosovo Key: Analysis and Perspectives

E2: Të gjitha aspektet e rregullores se BQK-së të anashkaluara, nuk është e mundur që askush nuk e dinte që do të prodhojë efekte negative në komunitet

Rregullorja e Bankës Qendrore të Kosovës për transaksionet e pagesave, d.m.th., siç e interpreton opinioni – heqja e dinarit serb, shkaktoi një sërë reagimesh, ndërsa te qytetarët edhe habinë edhe frikën. Cilat mund të jenë pasojat e kësaj rregulloreje për jetën e qytetarëve të thjeshtë që marrin rroga dhe beneficione nga buxheti i Republikës së Serbisë, e veçanërisht për grupet e cenueshme, cilat janë zgjidhjet e mundshme dhe çfarë lidhje ka kjo rregullore me Asociacionin e Komunave Serbe – diskutuam në me drejtorin ekzekutiv të organizatës joqeveritare Aktiv – Miodrag Milicević.

Lexoni Gjithashtu

Analizë

Katër ditë para Vitit të Ri, më 27 dhjetor 2023, Qeveria e Kosovës miratoi në heshtje Projektligjin për Komisionin e Pavarur për Media, i...

Analizë

Viti i parë i Qeverisë Kurti shënoi një start të vështirë në politikën e jashtme, shoqëruar me shumë gabime diplomatike dhe dështime të protokollit....

Disinfo

Gjatë dy viteve të fundit, Kosova ishte cak i sulmeve kibernetike dhe kërcënimeve me bomba, që kishin për qëllim destabilizimin e vendit dhe krijimin...

Analizë

Në epokën me hovin më të madh teknologjik, shtetet u kushtojnë rëndësi të veçantë prezencës së tyre digjitale në rrjetet sociale, si dhe kualitetit...

Copyright © 2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara © Sbunker. Materialet e botuara në këtë faqe nuk mund të riprodhohen, shpërndahen, transmetohen, ruhen apo përdoren në mënyra tjera, pa leje paraprake nga Sbunker. Design & Hosting by: PROGON LLC.