Connect with us

Hi, what are you looking for?

Njoftime

Reagim: Forumi për Integritetin e Informacionit dënon përpjekjet për cenimin e pavarësisë së KPM-së

Ne anëtarët e Forumit për Integritetin e Informacionit* shprehim shqetësimin tonë dhe dënojmë ndërhyrjen e Komisionit për Administratë Publike, Pushtet Lokal, Media dhe Zhvillim Rajonal në pavarësinë e Komisionit të Pavarur të Mediave në vendimmarrje, të garantuar me Kushtetutën e Republikës së Kosovës. Organizimi i dëgjimeve mbikëqyrëse me qëllim analizimin, diskutimin dhe kontestimin e vendimeve të anëtarëve të KPM-së ka marrë karakter hetimor dhe disiplinues. Gjuha kërcenuese dhe linçuese, siç janë akuzat që iu janë bërë për tradhti kombëtare dhe korrupsion janë të papranueshme, meqë rrezikojnë sigurinë e tyre fizike dhe integritetin profesional, si dhe nuk përkojnë me gjuhën parlamentare.

Ne kërkojmë nga Komisioni Parlamentar për Media që ta ndërpresë menjëherë këtë praktikë të cenimit të pavarësisë së punës së anëtarëve të KPM-së, fillimisht duke anuluar mbajtjen e dëgjimit mbikëqyrës të radhës për këtë cështje. Inkurajojmë Komisionin Parlamentar për Media ta ushtrojë funksionin mbikëqyrës të Komisionit të Pavarur të Mediave duke respektuar pavarësinë e tij në vendimmarrje.

Anëtarët nënshkrues:

 1. Ardita Zejnullahu, Asociacioni i Mediave të Pavarura Elektronike të Kosovës (AMPEK)
 2. Bardhi Bakija, Sbunker
 3. Dren Gërguri, Ligjërues
 4. Flutura Kusari, Aktiviste
 5. Imer Mushkolaj, Këshilli i Mediave të Shkruara të Kosovës (KMShK)
 6. Muhamet Hajrullahu, Gazetar
 7. Miodrag Milićević, Aktiv
 8. Naile Dema, Gazetare
 9. Shkelzen Osmani, Action for Democratic Society (ADS)
 10. Xhemajl Rexha, Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës (AGK)
  _____________________
  * Forumi për Integritetin e Informacionit u themelua si një mekanizëm joformal me mbështetjen e Institutit Kombëtar Demokratik (NDI) përmes Agjencisë së Shteteve të Bashkuara për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID) në dhjetor 2021, për të lehtësuar dialogun e brendshëm midis aktorëve kyç për zgjidhjet e mundshme për problemet e ambientit medial dhe të informacionit në Kosovë. Publikimet dhe reagimet e Forumit për Integritetin e Informacionit, nuk reflektojnë medoemos pikëpamjet dhe pozicionet e NDI-së dhe USAID-it.

Lexoni Gjithashtu

Debunking Articles

Pretendimi i ngritur nga Vudi Xhymshiti se Zëvendës Ndihmës Sekretari, Gabriel Escobari, ka nënvlerësuar qeverinë e Kosovës, duke e lidhur këtë me pretendimet se...

Analizë

Katër ditë para Vitit të Ri, më 27 dhjetor 2023, Qeveria e Kosovës miratoi në heshtje Projektligjin për Komisionin e Pavarur për Media, i...

Disinfo

Gjatë dy viteve të fundit, Kosova ishte cak i sulmeve kibernetike dhe kërcënimeve me bomba, që kishin për qëllim destabilizimin e vendit dhe krijimin...

Analizë

Viti i parë i Qeverisë Kurti shënoi një start të vështirë në politikën e jashtme, shoqëruar me shumë gabime diplomatike dhe dështime të protokollit....

Copyright © 2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara © Sbunker. Materialet e botuara në këtë faqe nuk mund të riprodhohen, shpërndahen, transmetohen, ruhen apo përdoren në mënyra tjera, pa leje paraprake nga Sbunker. Design & Hosting by: PROGON LLC.