Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kosovo Dispatch

Senad Sabovic, a Senior Advisor from the European Institute of Peace, joins us on Episode 5 of Kosovo Dispatch. We discuss the implications of...

Analizë

Që nga mbarimi i luftës më 1999, Kosova ka pësuar ndryshim të thellë. I dalë nga dëmet e luftës dhe spastrimi etnik, vendi e...

Analizë

Sondazhi i fundit i publikuar nga Instituti Republikan Ndërkombëtar (IRN) ka analizuar perceptimet e qytetarëve të vendeve të Ballkanit Perëndimor për shtetet që konsiderohen...

Opinion

Më 12 maj, kryeministri Edi Rama mbajti një takim në Athinë me pjesëtarë të diasporës dhe pakicës shqiptare në Greqi,  i shoqëruar nga një...

TË FUNDIT

Aktivitete

Sot Sbunkeri mbajti aktivitetin e parë në kuadër të projektit “Luftimi i ekstremizmit në Kosovë: Tendencat, Sfidat, dhe Kundër-veprimet”, i përkrahur nga Ambasada e...

Analizë

Forumi për Integritetin e Informacionit ka analizuar 93 amandamentet e projektligjit për Komisionin e Pavarur për Media duke synuar të kuptojë nivelin e implementimit...

Debunking Articles

Vendimi i Qeverisë së Kosovës në lidhje me disa shpronësime në Komunën e Leposaviqit dhe Komunën e Zubin Potokut, ka nxitur reagime të shumta....

Debunking Articles

Më 3 qershor 2024, konspiracionisti Arianit Sllamniku, i ftuar në emisionin Kosova Today në Klan Kosova, ka ngritur pretendime të pabazuara se NATO-ja do...

ANALIZË

Analizë

A mund ta shfrytëzojnë vendet e Ballkanit Perëndimor momentumin aktual për zgjerimin e BE-së që të ecin përpara, apo do të mbesin të ngujuar?...

Analizë

Aspiratat e popujve të ndryshëm të botës për liri e pavarësi shpesh janë të bllokuara nga aspektet e realpolitikës dhe rrethanave gjeopolitike. Sot, në...

Analizë

Politikat e kujtimit dhe të përkujtimit në Kosovë janë formësuar nga lufta e viteve 1998-1999, e cila i ka organizuar ato përreth idesë së...

Analizë

Më 16 prill 2024, Asambleja e Përgjithshme e Këshillit të Europës votoi pro me rreth 77% të votave, duke aprovuar kështu rekomandimin për anëtarësimin...

Podcasts

Çelnaja

Në episodin e 30 të Çelnajës, së bashku me profesorin e antropologjisë Nebi Bardhoshin, trajtojmë disa koncepte me rëndësi që janë pjesë e korpusit...

Ilustrimi: BigEye Ilustrimi: BigEye

Opinion

Qëmoti është bërë dallimi mes zërit dhe fjalës. Siç na kujton Jacques Ranciere, konflikti mes zërit dhe fjalës, respektivisht fusha e grindjes mes kafshëve logjike dhe fonike, është ajo që e instituon politikën. Njeriu është e vetmja kafshë politike që flet, për...

Copyright © 2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara © Sbunker. Materialet e botuara në këtë faqe nuk mund të riprodhohen, shpërndahen, transmetohen, ruhen apo përdoren në mënyra tjera, pa leje paraprake nga Sbunker. Design & Hosting by: PROGON LLC.