Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lexime

Episodi 1: Pierre Bourdieu, “Mbi televizionin” – Mysafir: Artan Krasniqi

“Televizioni paraqet një rrezik shumë të madhe për sferat e prodhimit kulturor, artin, letërsinë, shkencën, fiilozofinë, drejtësinë… madje, televizioni mbetet një kërcënim aspak më i vogël edhe për jetën politike dhe për demokracinë.” Me këto fjalë sociologu Pierre Bourdieu hap librin e tij “Mbi televizionin” të botuar në gjuhën shqipe, me përkthim të Dilfirus Vrionit në Tiranë në vitin 2015. Për të biseduar mbi këtë libër, na bashkohet Artan Krasniqi, pedagog i sociologjisë në Universitetin e Prishtinës.

Linku në anchor.fm

Lexoni Gjithashtu

Analizë

Viti i parë i Qeverisë Kurti shënoi një start të vështirë në politikën e jashtme, shoqëruar me shumë gabime diplomatike dhe dështime të protokollit....

Analizë

Katër ditë para Vitit të Ri, më 27 dhjetor 2023, Qeveria e Kosovës miratoi në heshtje Projektligjin për Komisionin e Pavarur për Media, i...

Disinfo

Gjatë dy viteve të fundit, Kosova ishte cak i sulmeve kibernetike dhe kërcënimeve me bomba, që kishin për qëllim destabilizimin e vendit dhe krijimin...

Analizë

Në epokën me hovin më të madh teknologjik, shtetet u kushtojnë rëndësi të veçantë prezencës së tyre digjitale në rrjetet sociale, si dhe kualitetit...

Copyright © 2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara © Sbunker. Materialet e botuara në këtë faqe nuk mund të riprodhohen, shpërndahen, transmetohen, ruhen apo përdoren në mënyra tjera, pa leje paraprake nga Sbunker. Design & Hosting by: PROGON LLC.