Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lexime

Episodi 11: Eric Hobsbawm dhe Terrence Ranger (red), “Shpikja e traditës” me Enis Sulstarovën

Ne e mendojmë traditën si diçka që na vjen nga e kaluara e largët dhe që e trashëgojmë nga brezat e shkuar. Mirëpo, praktika të caktuara kulturore, rituale të cilat popujt e kombet i mendojmë si të lashta, në të vërtetë, janë risi të vonshme. Historiani Eric Hobsbawm këtë dukuri e ka quajtur “shpikje e traditës”. Kjo është një përmbledhje e argumentit bosht të librit “Shpikja e traditës” të redaktuar dhe me kontribute nga historiani Eric Hobsbawm dhe afrikanisti Terrence Ranger, të botuar në shqip në Tiranë në vitin 2014 me përkthim të Enis Sulstarovës dhe Doan Danit. Për të biseduar rreth këtij libri, na bashkohet përkthyesi i librit Enis Sulstarova, profesor i shkencës politike në Universitetin e Tiranës.

Linku në Anchor.

Lexoni Gjithashtu

Debunking Articles

Pretendimi i ngritur nga Vudi Xhymshiti se Zëvendës Ndihmës Sekretari, Gabriel Escobari, ka nënvlerësuar qeverinë e Kosovës, duke e lidhur këtë me pretendimet se...

Analizë

Katër ditë para Vitit të Ri, më 27 dhjetor 2023, Qeveria e Kosovës miratoi në heshtje Projektligjin për Komisionin e Pavarur për Media, i...

Analizë

Viti i parë i Qeverisë Kurti shënoi një start të vështirë në politikën e jashtme, shoqëruar me shumë gabime diplomatike dhe dështime të protokollit....

Disinfo

Gjatë dy viteve të fundit, Kosova ishte cak i sulmeve kibernetike dhe kërcënimeve me bomba, që kishin për qëllim destabilizimin e vendit dhe krijimin...

Copyright © 2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara © Sbunker. Materialet e botuara në këtë faqe nuk mund të riprodhohen, shpërndahen, transmetohen, ruhen apo përdoren në mënyra tjera, pa leje paraprake nga Sbunker. Design & Hosting by: PROGON LLC.