Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lexime

Episodi 12: Nathalie Clayer, “Në fillimet e nacionalizmit shqiptar” me Nathalie Clayerin

A mund të shkruhet një rrëfim mbi lindjen e kombit shqiptar, duke marrë për bazë zhvillimet më të reja teorike të historiografisë dhe të shkencave shoqërore? Libri që e diskutojmë sot është një përgjigjjeje pohuese e kësaj pyetjeje. “Në fillimet e nacionalizmit shqiptar: Lindja e një kombi me shumicë myslimane në Evropë” e osmanologes dhe ballkanologes, Nathalie Clayer, i botuar në shqip në vitin 2009 në Tiranë dhe i përkthyer nga Artan Puto. Për të biseduar rreth këtij libri, na bashkohet vetë autorja e librit, Nathalie Clayer. Ajo është osmanologe, ballkanologe dhe studiuese e nacionalizmit shqiptar dhe e islamit në shoqëritë shqiptare në Qendrën për Studime Turke, Osmane, Ballkanike dhe të Azisë Qendrore, pjesë e Shkollës së Studimeve të Larta në Shkenca Shoqërore në Paris.

Linku në Anchor.fm.

Lexoni Gjithashtu

Analizë

Katër ditë para Vitit të Ri, më 27 dhjetor 2023, Qeveria e Kosovës miratoi në heshtje Projektligjin për Komisionin e Pavarur për Media, i...

Analizë

Viti i parë i Qeverisë Kurti shënoi një start të vështirë në politikën e jashtme, shoqëruar me shumë gabime diplomatike dhe dështime të protokollit....

Disinfo

Gjatë dy viteve të fundit, Kosova ishte cak i sulmeve kibernetike dhe kërcënimeve me bomba, që kishin për qëllim destabilizimin e vendit dhe krijimin...

Analizë

Në epokën me hovin më të madh teknologjik, shtetet u kushtojnë rëndësi të veçantë prezencës së tyre digjitale në rrjetet sociale, si dhe kualitetit...

Copyright © 2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara © Sbunker. Materialet e botuara në këtë faqe nuk mund të riprodhohen, shpërndahen, transmetohen, ruhen apo përdoren në mënyra tjera, pa leje paraprake nga Sbunker. Design & Hosting by: PROGON LLC.