Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lexime

Lexime: Episodi 19 – Michel Foucault, Historia e seksualitetit 1: Vullneti për dije me Alban Bokshin

Në librin “Historia e seksualitetit 1: Vullneti për dije” të botuar në shqip në Tiranë në vitin 2012 me përkthim të Orgest Azizit, filozofi Michel Foucault vë në pah një marrëdhënie midis zhvillimit të llojeve të caktuara të dijes mbi seksualitetin dhe shtimit të rregullimit të sjelljes seksuale gjatë shekujve XVIII dhe XIX. Për të biseduar rreth këtij libri, na bashkohet Alban Bokshi. Ai ka studiuar politika krahasuese dhe studime europiane në Universitetin e Sussexit, si dhe filozofi në Universitetin e Staffordshireit.

Linku në Spotify.

Lexoni Gjithashtu

Disinfo

Gjatë dy viteve të fundit, Kosova ishte cak i sulmeve kibernetike dhe kërcënimeve me bomba, që kishin për qëllim destabilizimin e vendit dhe krijimin...

Analizë

Viti i parë i Qeverisë Kurti shënoi një start të vështirë në politikën e jashtme, shoqëruar me shumë gabime diplomatike dhe dështime të protokollit....

Kosovo Dispatch

In the second episode of Kosovo Dispatch, we talk to Agon Maliqi, an independent analyst and the co-founder of Sbunker, about the legal and...

Kritikë

Foto: Ninullë nga Adrian Asllani (2023) Mbi Ninullën e Adrian Asllanit Jetojmë në një botë në dukje të thjeshtë, me një rrjedhë logjike të...

Copyright © 2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara © Sbunker. Materialet e botuara në këtë faqe nuk mund të riprodhohen, shpërndahen, transmetohen, ruhen apo përdoren në mënyra tjera, pa leje paraprake nga Sbunker. Design & Hosting by: PROGON LLC.