Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Kosovo Key: Analysis and Perspectives

E4: Zhvillimi ekonomik, përditshmëria në Kosovë dhe dialogu

Zhvillimi ekonomik, përkrahja për ndërmarrësit – këto janë disa nga mesazhet që dëgjojmë shpesh në dialogun ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës, që vijnë edhe nga ndërmjetësuesit dhe negociatorët vendas. Megjithatë, si është në të vërtetë të kesh një ndërmarrje në Kosovë, apo në Graçanicë, për shembull? Si ndikojnë vendimet dhe dialogu ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës te prodhuesit vendas? A ka ndikim vetëm dialogu? Apo kanë ndikim edhe marrëdhëniet që kanë qeveritë me qytetarët e tyre? A është më i vogël hendeku mes komuniteteve si rezultat i dialogut, apo po zgjerohet akoma? Si të mbijetoni në Kosovë si një sipërmarrës i vogël nga një komunitet pakicë? Çfarë ndodhi me dialogun e brendshëm të premtuar mes kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti, dhe serbëve vendas? Për këto dhe tema të tjera, kemi biseduar me Isak Vorgucicin, drejtorin e Radio Kim-it, por edhe prodhuesin e birrës së shpërblyer me çmime.

Lexoni Gjithashtu

Debunking Articles

Pretendimi i ngritur nga Vudi Xhymshiti se Zëvendës Ndihmës Sekretari, Gabriel Escobari, ka nënvlerësuar qeverinë e Kosovës, duke e lidhur këtë me pretendimet se...

Analizë

Katër ditë para Vitit të Ri, më 27 dhjetor 2023, Qeveria e Kosovës miratoi në heshtje Projektligjin për Komisionin e Pavarur për Media, i...

Analizë

Viti i parë i Qeverisë Kurti shënoi një start të vështirë në politikën e jashtme, shoqëruar me shumë gabime diplomatike dhe dështime të protokollit....

Disinfo

Gjatë dy viteve të fundit, Kosova ishte cak i sulmeve kibernetike dhe kërcënimeve me bomba, që kishin për qëllim destabilizimin e vendit dhe krijimin...

Copyright © 2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara © Sbunker. Materialet e botuara në këtë faqe nuk mund të riprodhohen, shpërndahen, transmetohen, ruhen apo përdoren në mënyra tjera, pa leje paraprake nga Sbunker. Design & Hosting by: PROGON LLC.